Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένοχοι για τα ρατσιστικά συνθήματα οι δύο εκ των 39 βατραχανθρώπων

22 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αποχή της πολιτικής αγωγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια

Ενοχοι για τα ρατσιστικά συνθήματα οι δύο εκ των 39 βατραχανθρώπωνΣε τρεις μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν από το Ναυτοδικείο Πειραιά το βράδυ της Τρίτης οι δύο τελικά εκ των 39 κατηγορουμένων ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο διαπίστωσε από τα ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν ότι τα ρατσιστικά συνθήματα πράγματι ακούστηκαν, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσωποποιήσει την κατηγορία παρά μόνο για δυο από τους άντρες, οι οποίοι φαίνονται καθαρά στο βίντεο να εκφωνούν τα συνθήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που έκαναν ήταν παράβαση του νόμου. Ο πατριωτισμός δεν παρέχει ασυλία». Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα ωστόσο είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων και εντάσεων εντός και εκτός της αίθουσας.

Λόγω των συγκεκριμένων περιστατικών ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι κ. Παναγιώτης Δημητράς – που είχε κάνει την καταγγελία σε βάρος των βατραχανθρώπων του Λιμενικού – και ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής αποσύρθηκαν από την δίκη με δήλωση που κατέθεσαν προς το δικαστήριο θεωρώντας πως δεν πληρούνται οι συνθήκες μιας δίκαιης δίκης.

Από το δικαστήριο, πάντως, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου να καταθέσει για την υπόθεση.

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2011 at 22:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply