Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μια ημέρα αποβολή για την πιο διάσημη μούντζα

18 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η φωτογραφία του Λαρισαίου μαθητή που είχε αποδώσει το παράσημο της ανοικτής παλάμης στους επισήμους κατά την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου έκανε το γύρο της Ελλάδας και έγινε πρώτο θέμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Άλλοι ήταν ενάντια σε αυτή του τη χειρονομία και άλλοι τον έκαναν «ήρωα», γιατί μέσα από αυτή την κίνηση ένιωσαν ότι εκφράστηκε η πλήρης αγανάκτηση του κόσμου, αλλά και η απαξιώσή του προς τα πολιτικά πρόσωπα.

Μία ημέρα αποβολή για την πράξη του

Τελικά, οι καθηγητές – μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο – νυχτερινό – ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν την Παρασκευή (16/12), και αποφάσισαν την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή του σχολείου ο οποίος μούντζωσε τους επισήμους στη Λάρισα.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερίας”, στη συνεδρίαση του συλλόγου μετείχε και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία εξαρχής – όπως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης- είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την ενέργεια του μαθητή, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που εργάζεται παράλληλα ως οικοδόμος, τόσο για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του, όσο και για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη βασική του – τουλάχιστον – εκπαίδευση.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων προσπαθεί εύλογα να κρατήσει ίσες αποστάσεις, τόσο από αυτούς που στηρίζουν τον μαθητή, όσο και από εκείνους που θεωρούν οτι ήταν μια ενέργεια που οι κανονισμοί λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας την τιμωρούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύλλογος διδασκόντων μπορούσε να επιβάλλει μέχρι και πενθήμερη αποβολή στον μαθητή.

 

e-volos.gr

This entry was posted on Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2011 at 12:59 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply