Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερώτηση του βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια για τις γεωτρήσεις των αγροτών

8 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Αδειοδότηση χρήσης ύδατος από γεωτρήσεις των αγροτών

Το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας του αγροτικού κόσμου, που προήλθε από το θολό τοπίο φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, την αύξηση της τιμής των λιπασμάτων, τα αυστηρά και άδικα χαράτσια τόσο του εισοδήματος όσο και της ακίνητης περιουσίας, έρχεται να επιδεινώσει η 150559/10-6-2011 ΚΥΑ με την οποία οι αγρότες πρέπει να αποκτήσουν άδεια χρήσης ύδατος. Μιλάμε για τις γεωτρήσεις και τα σημεία άντλησης νερού για το πότισμα των καλλιεργειών τους. Οι διαδικασίες έκδοσης της άδειας, θεωρώ πως είναι επιβαρυντικές στο ήδη συρρικνωμένο αγροτικό εισόδημα, αφού οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πληρώσουν αναλύσεις υδρομέτρων και υδάτων, τη στιγμή που το Υπουργείο θα μπορούσε να δρομολογήσει μόνο του και με δικά του έξοδα, τον έλεγχο και την αδειοδότηση των προαναφερομένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Σκοπεύετε να δώσετε παράταση στην υποβολή των αιτήσεων αδειοδότησης;
2. Προτίθεστε να αναλάβει το Υπουργείο με δικά του έξοδα την όλη διαδικασία, έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος, από τη μια να μην εμπλακεί στις δαιδαλώδεις διαδικασίες, αλλά από την άλλη να μην υποστεί περαιτέρω μείωση του πενιχρού του εισοδήματος;

Ο ερωτών βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2011 at 11:59 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply