Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Ανδρέα Παπανδρέου για πραξικόπημα το 1987!

4 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, υπουργό Άμυνας κυβερνήσεών του, δημοσιεύει το Βήμα,μαζί με την συνέντευξή του. Το σημείωμα έχει ημερομηνία,7 Μαίου 1987 και σ΄ αυτό αναφέρει:
“Γιάννη, ο Μιχάλης (σ.σ εννοεί το Ζιάγκα) θα σου δώσει λεπτομέρειες. Για μένα από τις πληροφορίες που έχω, ΘΑ ΓΙΝΕΙ (και πριν από τις 15). Θέλω να προχωρήσεις αμέσως σε όλα τα μέτρα, όποιες και αν είναι οι εντυπώσεις στο κοινό.Έχουμε τεράστια ευθύνη. Πιστεύω ότι πρέπεθ να αναθέσεις τον συντονισμό στον Νίκο (σ.σ Κουρής Α/ΓΕΕΘΑ τότε), κάτω από την εποπτεία σου”.

Πραξικόπημα δεν έγινε φυσικά. Ο Γ.Χαραλαμπόπουλος στη συνέντευξή του λέει ότι όταν μετά από καιρό τον ρώτησε για το θέμα του είχε απαντήσει ότι είχε τη πληροφορία από αξιόπιστη πηγή του εξωτερικού.

www.onalert.gr

This entry was posted on Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2011 at 09:24 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply