Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λάκης Γαβαλάς

4 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή, ο Λάκης Γαβαλάς, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί νωρίτερα ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ = ΕΛ.ΑΣ: 29 συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο

Ελεύθερος ο Λάκης ΓαβαλάςΟ Λάκης Γαβαλάς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, όπως είχε το δικαίωμα και υποστήριξε ότι η εταιρεία του είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες, για να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Σημειώνεται ότι δεν του επεβλήθη χρηματική εγγύηση, ενώ όπως ορίζουν οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος, αφενός θα πρέπει να εμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα, αφετέρου του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η οφειλή του 59χρονου επιχειρηματία ανέρχεται στο ποσό των 1.480.000 ευρώ.

Οι δε κατηγορίες που τον βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει, μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψή του Λάκη Γαβαλά έγινε σήμερα το πρωί κατά την επιστροφή του από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

ΕΛ.ΑΣ: 29 συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο
Στη σύλληψη και μεταγωγή στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές συνολικά 29 ατόμων για οφειλές προς το Δημόσιο και μη απόδοση ΦΠΑ έχουν προβεί μέχρι τώρα οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εκτέλεσης παραγγελιών των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έγιναν 14 συλλήψεις στο Λεκανοπέδιο Αττικής, 12 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, 1 στην Πάτρα και 2 στη Ρόδο.

Το συνολικό ποσό των οφειλών ανέρχεται στα 32.081.389,06 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2011 at 08:30 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply