Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Στο 80% η υποτίμηση της δραχμής αν διαλυθεί η Ευρωζώνη»

3 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έκθεση της ING για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης αποκαλύπτει η Wall Street Journal

«Στο 80% η υποτίμηση της δραχμής αν διαλυθεί η Ευρωζώνη»Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο θα υποχωρούσε στο 1 προς 1 στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προειδοποίησε η ING, όπως μεταδίδει η WSJ. Όπως αναφέρεται σε σημειωμά της ING προς τους πελάτες της μια πλήρης διάσπαση της ένωσης θα έβλαπτε την παραγωγή της ευρωζώνης περισσότερο από την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008. 

Ιδιαίτερα ευάλωτες θα είναι οι γειτονικές χώρες, καθώς και η Βρετανία και οι οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την έκθεση της ING, ενώ για τις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα υποστούν τουλάχιστον μια ήπια ύφεση το 2012, λόγω ενός συνδυασμού χαμηλότερης παγκόσμιας ανάπτυξης και ισχυρής ανατίμησης του δολαρίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή των παγκόσμιων αγορών της ING, Mark Cliffe, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα μπορούσε να διαμορφωθεί κάτω του χαμηλού του 2001, στα 0,85 δολάρια, ενώ είναι πιθανή η υποτίμηση και των νέων ευρωπαϊκών νομισμάτων έναντι του νέου γερμανικού μάρκου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα νομίσματα της Αυστρίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας θα έχαναν μόλις το 7,5% της αξίας τους, ενώ τα φράγκα Βελγίου και Γαλλίας θα έχαναν 15%. Το Ιρλανδικό και το ιταλικό νόμισμα θα διαπραγματεύονταν 25% χαμηλότερα έναντι του γερμανικού μάρκου. Το Πορτογαλικό εσκούδο και η Ισπανική πεσέτα θα υποτιμώνταν κατά 50% και η Ελληνική δραχμή κατά 80%.

24h.gr

This entry was posted on Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2011 at 18:05 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply