Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ικανοποίηση Σαμαρά για τις επιστολές

24 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη με τις επιστολές, οι οποίες – όπως όλα δείχνουν – φαίνεται να ξεμπλοκάρουν την 6η δόση, εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς«Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός» δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, αναφορικά με τις επιστολές που έστειλε την Τετάρτη στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολίασε ότι «κανείς δεν μπορεί να χρεώσει στον κ. Σαμαρά ότι υποχώρησε, γιατί πολύ απλά στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του».

Ωστόσο, παρά την αλλαγή κλίματος στο εσωτερικό της ΝΔ, η αναταραχή συνεχίζεται. Η πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ να αποστείλει επιστολή, δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι δύο τουλάχιστον αντιλήψεις – γραμμές ερίζουν για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν και πολλά στελέχη απέφυγαν να τοποθετηθούν δημοσίως, μιας και εκκρεμούσε ακόμη η πρωτοβουλία Σαμαρά, ήταν σαφής η διαφορετική προσέγγιση για το δέον γενέσθαι. Πολλοί εξέφραζαν, κατ’ ιδίαν, τον προβληματισμό τους, την ίδια στιγμή που οι κ. Γιάννης Μανώλης και Φαήλος Κρανιδιώτης -εκπρόσωποι αμφότεροι της «λαϊκής, πατριωτικής δεξιάς»- κάλεσαν τον πρόεδρο του κόμματος να μην υπογράψει.

www.skai.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2011 at 15:11 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply