Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συμβουλές στους οδηγούς: Πάρτε τα βουνά με ασφάλεια!

21 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μια ορεινή διαδρομή με το αυτοκίνητο μπορεί να κρύβει εκπλήξεις

Πάρτε τα βουνά με ασφάλεια!H οδήγηση σε ορεινό δίκτυο ανεξαρτήτως αυτοκινήτου (εάν δηλαδή πρόκειται για προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο) θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πολλές φορές οι στροφές έχουν ανάποδη κλίση, γεγονός που σε συνδυασμό με το μέτριας έως και κακής ποιότητας οδόστρωμα του επαρχιακού δικτύου (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπου συναντάμε καλή άσφαλτο) κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Η προσοχή μας πρέπει να είναι τεταμένη ιδιαίτερα εάν κινούμαστε σε δρόμους που δεν γνωρίζουμε, ενώ το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπερεκτιμήσουμε τόσο τις δικές μας ικανότητες όσο και του οχήματος μας.

Εκεί γίνονται όλα τα φαινόμενα υποστροφής ή υπερστροφής πιο έντονα, γεγονός που σημαίνει ότι ο χειριστής του οχήματος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενήμερος σχετικά με τις πιθανές αντιδράσεις του αυτοκινήτου του, ώστε να μπορεί σε τυχόν αποσταθεροποίηση του πίσω ή του εμπρός μέρους να αντεπεξέλθει.

Πρόσθετη προσοχή απαιτούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς η ομίχλη ή ο πάγος μπορούν να καιροφυλακτούν. Μια απλή λύση στο παραπάνω είναι να αποφεύγετε να οδηγείτε νωρίς το πρωί ή μετά τη δύση του ήλιου.

www.autotriti.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, 2011 at 13:30 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply