Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χαράτσι σε καπνιστές και παχουλούς…

20 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αυξάνονται οι εισφορές στους υπαλλήλους με «κουσούρια» στις ΗΠΑ

Χαράτσι σε καπνιστές και παχουλούς στις ΗΠΑΌλο και περισσότεροι Αμερικανοί υπάλληλοι που είναι καπνιστές ή υπέρβαροι καλούνται να καταβάλλουν μεγαλύτερο μερίδιο από το κόστος ασφάλισης για λόγους υγείας, σε ένα είδος «τιμωρίας» των ανθυγιεινών συνηθειών των υπαλλήλων από τους εργοδότες.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο αριθμός των εργοδοτών που επιβάλλει αυτές τις ποινές έχει διπλασιαστεί και φτάνει το 19% σε δείγμα 248 εταιρειών και οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τον επόμενο χρόνο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Μεταξύ αυτών των εταιρειών βρίσκονται πολλές από τις μεγαλύτερες στη χώρα, όπως η Safeway, η Wal Mart και η Home Depot.

Οι εταιρείες δικαιολογούν την απόφαση να περάσουν ουσιαστικά το κόστος στους υπαλλήλους (που μάλιστα μπορεί να είναι βαρύ καθώς στη Wal Mart φτάνει ακόμα και τα 2.000 δολάρια) λέγοντας ότι οι συνήθειες τους είναι τέτοιες που αυξάνουν τα έξοδα θεραπείας.

Άλλες εταιρείες υποστηρίζουν ότι προσπαθούν να παρακινήσουν τους υπαλλήλους ώστε να προσέχουν την υγεία τους περισσότερο ενώ δεν λείπουν και όσες επιλέγουν να προσελκύσουν υπαλλήλους σε προγράμματα που θα βελτιώσουν την σωματική τους κατάσταση και την υγεία τους.

Παραταύτα, το αν και κατά πόσον αυτά τα κίνητρα (ή αντικίνητρα) αρκούν για να μεταπείσουν τους υπαλλήλους είναι αμφίβολο. Κατά την εφημερίδα αυτή η αύξηση του κόστους ασφάλισης μπορεί να είναι ακόμα και επιβαρυντική για τον υπάλληλο.

Η Αντικαρκινική και η Καρδιολογική Εταιρεία των ΗΠΑ προειδοποίησαν τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα ότι η πολιτική των εταιρειών μπορεί να ανοίξει την πόρτα για διακρίσεις σε βάρος των υπαλλήλων.

Επιπλέον και οι εργατολόγοι επισημαίνουν ότι μόνο και μόνο η επιβαρυντική συνήθεια ενός υπαλλήλου δεν αρκεί για να πληρώσει περισσότερο εκτός αν η εταιρεία κάνει μία προσπάθεια να τον πείσει να την αλλάξει.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2011 at 22:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply