Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΕΗ: δεν θα κόβεται το ρεύμα λόγω μη καταβολής τέλους ακινήτων

20 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εως ότου θεσπιστούν οι ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

ΔΕΗ: δεν θα κόβεται το ρεύμα λόγω μη καταβολής τέλους ακινήτωνΑναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν και θα αποστέλλονται στον Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά: «Υστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες».

Ωστόσο η ΔΕΗ, όπως αναφέρεται από την ίδια την Επιχείρηση, ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από τον νόμο – όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές – να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με τον λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου.

This entry was posted on Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2011 at 18:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply