Αντιδρούν για το χαράτσι στα νοικοκυριά – Το Δημόσιο χρωστά 141 εκ. ευρώ

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στο υπουργείο ΥγείαςΣε μια αιφνιδιαστική κίνηση, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έκοψαν την παροχή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας από υποσταθμό στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Αριστοτέλους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος έκανε λόγο για διαμαρτυρία λόγω των οφειλών των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών προς τη ΔΕΗ, που φθάνουν τα 141 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το υπουργείο Υγείας οφείλει στη ΔΕΗ περίπου 3,8 εκατ. ευρώ.

Ο γγ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρόμοιες κινητοποιήσεις και σε άλλα υπουργεία, ενώ δεν διευκρίνισε για πόση ώρα θα συνεχιστεί η διακοπή της παροχής ρεύματος στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα, πάντως με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο – ο οποίος με δήλωσή έδωσε δίκιο στη ΓΕΝΟΠ για την συμβολική της πράξη – το υπουργείο Υγείας έχει ρεύμα, καθώς λειτουργούν οι εφεδρικές γεννήτριες.

Στα 141 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ

Το ποσό των 856 ευρώ αγγίζουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμβολική διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκατ. ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι τα χρέη του υπουργείου Υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει πρόκληση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.