Τα όνειρα με σεξουαλικές φαντασιώσεις και σκηνές πολλές φορές οδηγούν σε οργασμό και ονειρική απόλαυση. Με τι σχετίζονται; Μιλάμε γι’ αυτά;

Μπορεί ένα σεξουαλικό όνειρο να προκαλέσει οργασμό στον ύπνο μας; Είναι φυσιολογικό ή έχει σχέση με τις φαντασιώσεις που έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Οι Νυχτερινοί οργασμοί, μερικές φορές αναφέρονται και ως υγρά όνειρα, και μπορούν να συμβούν σε άνδρες και σε γυναίκες, συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα σε όλη τη ζωή μας.

Οι αρχαίοι Εβραίοι κάποιον που είχε οργασμό στον ύπνο του, είχαν την υποχρέωση να του κάνουν τελετουργικό μπάνιο για τον “καθαρισμό” του. Την ακούσια εκσπερμάτωση του την ονόμαζαν “μόλυνση”, και θεωρούσαν οτι κάνει τον άνδρα “ακάθαρτο” (Βίβλος).

Δεν είχαν ανάλογη άποψη για τις γυναίκες, δεδομένου ότι οι γυναίκες δεν εκσπερματώνουν εμφανώς “τίποτα” οπότε κανείς δεν έδωσε ποτέ σημασία στους αυθόρμητους και νυχτερινούς οργασμούς τους.

Οι ψυχίατροι στο παρελθόν πίστευαν ότι οι νυχτερινοί οργασμοί αποτελούσαν νευρολογική διαταραχή. Σήμερα, οι απόψεις αυτές έχουν εγκαταληφθεί και οι οργασμοί κατά τη διάρκεια του ύπνου θεωρούνται μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στα σεξουαλικά όνειρα. Μπορεί να είναι συνέχεια των φαντασιώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά μπορεί και να μη συμβαίνει αυτό. Αποτελούν ένδειξη σεξουαλικής υγείας και αντισταθμίζουν τη σεξουαλική αποχή.

Οι ακούσιοι οργασμοί σχεδόν πάντα συνοδεύονται από σεξουαλικά όνειρα, ειδικά στους άνδρες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αναστολές μας κατά τη διάρκεια του ύπνου εξαφανίζονται αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μας! Οι γυναίκες συνήθως φτάνουν σε οργασμό πολύ πιο γρήγορα στον ύπνο τους από ό,τι όταν είναι ξύπνιες.

Με λίγα λόγια, ο οργασμός κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος που δεν υποκαθιστά αλλά συμπληρώνει τη σεξουαλική υγεία.

www.iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.