Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρωθυπουργός Φ. Πετσάλνικος – Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή τον κ. Ι. Μουμούρα

9 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κυβέρνηση ΠαΣοΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – Έφυγε ο Καρατζαφέρης…

Πρωθυπουργός Φ. Πετσάλνικος - Κυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣΠρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΠαΣοΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι τελικά ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ότι τα τρία κόμματα ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφωνούν στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ως νέου πρωθυπουργού.

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή τον κ. Ι. Μουμούρα (σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά). Δεύτερος αντιπρόεδρος παραμένει ο κ. Πάγκαλος

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ή Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ακόμη, πιθανώς στο Υπουργείο Αμυνας θα τοποθετηθεί από τη ΝΔ ο κ. Π. Χηνοφώτης.

Από το ΛΑΟΣ θα τοποθετηθούν στην κυβέρνηση ο κ. Βορίδης και ο κ.Κιλτίδης.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Λουκά Παπαδήμο τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν αποδέχθηκε αυτή τη θέση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια διευρυμένη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με 3 στελέχη της ΝΔ και 2 του ΛΑΟΣ.

Από τις 19:00 συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Σε αυτό αρνήθηκαν να μετέχουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά το ξεκίνημα της σύσκεψης αποχώρησε από αυτή οργισμένος ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.Η αιτιολόγια που είπε είναι ότι τον είχαν σε ένα γραφείο μόνο του ενώ ο κ. Παπούλιας μαζί με τους κκ Παπανδρέου και Σαμαρά συνομιλούσαν μόνοι τους.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, 2011 at 19:14 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply