Αποχώρησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ναυαγεί η επιλογή Πετσάλνικου - Νέα σύσκεψη την Πέμπτη στις 10 το πρωίΣύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο ναυαγεί η λύση Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης. Οι δύο αρχηγοί οδηγούνται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε λύση άλλου πολιτικού προσώπου από το χώρο του ΠαΣοΚ. Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα γίνει την Πέμπτη στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του κ. Κ. παπούλια. Αυτό ανακοινώθηκε ενώ συνεδρίαζαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι κκ Παπούλιας, Παπανδρέου και Σαμαράς.

Νέό επεισόδιο στο θρίλερ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη πριν αρχίσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Νωρίτερα, μετά από κυοφορία αρκετών ημερών, ο κ. Γ. Παπανδρέου διάβηκε λίγο μετά τις 18.00 την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή του και την παραίτηση όλων των μελών της κυβέρνησης ώστε να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα» είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «συνεργασία πολλών δυνάμεων» ενώ ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για «ανακούφιση» γιατί όπως είπε «τα τελευταία 24ωρα περιμέναμε να σχηματισθεί κυβέρνηση» και ζήτησε τη βοήθεια όλων για να πετύχει στο έργο της.

Ο κ. Παπανδρέου είπε συγκεκριμένα: «Είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η δυνατότητα συνεργασίας πολλών πολιτικών δυνάμεων ανοίγει μια νέα ευκαιρία, μια άλλη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας. Νομίζω ότι θα είναι μια βάση για μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας, που ήδη έχουν ξεκινήσει και βεβαίως, να κλειδώσουμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που είναι τόσο ζωτικές και για μας και για την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Υπάρχει μια ανακούφιση», απάντησε ο κ. Παπούλιας, «γιατί τα τελευταία 24ωρα περιμέναμε τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης. Είναι μια κυβέρνηση που επωμίζεται πολλά. Πρέπει να τη βοηθήσουμε όλοι για να πετύχει στο έργο της που είναι ένα σημαντικό έργο και ο ελληνικός λαός περιμένει να αποδώσει αυτή η κυβέρνηση».

Ομως, λίγο αργότερα σημειώθηκε νέα εμπλοκή καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο στο οποίο είχε καταφθάσει για να συμμετάσχει μαζί με του Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ περίμενε δέκα λεπτά να αρχίσει η το Συμβούλιο και καθώς δεν εμφανίσθηκαν οι δύο άλλοι αρχηγοί αποχώρησε εκνευρισμένος. Είχε προηγηθεί συνομιλία με τον συνεργάτη του πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου κάτι ψιθύρισε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο οποίος κατόπιν αποχώρησε.

Εικάζεται ότι όσο ο κ. Καρατζαφέρης περίμενε τους δύο άλλους αρχηγούς αυτοί συζητούσαν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη και οδήγησε στην αποχώρησή του.

Αυτήν την ώρα, οι κκ. Παπανδρέου και Σαμαράς συζητούν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό ότι δεν έχω πρόβλημα να υποστηρίξω είτε Πετσάλνικο είτε Παπαδήμο είτε οποιαδήποτυε άλλη λύση.

 

Νίκος Χασαπόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.