Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προστατεύστε το στήθος σας κατά τη διάρκεια του ύπνου

4 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Νέα έρευνα έρχεται να «ταράξει» κυριολεκτικά τον ύπνο

Προστατεύστε το στήθος σας κατά τη διάρκεια του ύπνουΞέρατε πως η «αγκαλιά του Μορφέα» είναι ευεργετική για την υγεία του στήθους; Νέα έρευνα συσχετίζει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στήθους όχι μόνο με τον ύπνο, αλλά και με την εκπομπή φωτός κατά τη διάρκειά του.

Η στατιστική αποδεικνύει πως οι γυναίκες που δουλεύουν περισσότερο νυχτερινές βάρδιες είναι και εκείνες που εμφανίζουν συχνότερα καρκινικά κύτταρα στο στήθος τους. Βλέπετε, τα φώτα περιορίζουν τη φυσική παραγωγή της μελατονίνης στο σώμα, μιας ορμόνης του ύπνου που παίζει ρόλο και στην καθυστέρηση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Οι ειδικοί, λοιπόν, συμβουλεύουν να σβήνουμε και να απενεργοποιούμε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει πηγή φωτός όταν κοιμόμαστε, ακόμα και το κινητό μας τηλέφωνο ή την τηλεόραση. Γι’ αυτό, κάθε βράδυ κλείστε καλά τα παντζούρια, κλείστε όλα τα φώτα, σκεπάστε τα φωτάκια από τις ηλεκτρικές συσκευές και όνειρα… υγιή.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, 2011 at 22:40 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply