Η ομάδα του 4Χ4north σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τετρακίνησης Βορείου Ελλάδος(Σ.ΤΕ.Β.Ε.) εγγυώνται μια αξέχαστη εμπειρία σε αγωνιζόμενους και θεατές

Ο αγώνας είναι τετραήμερος, θα διεξαχθεί στις 17-20 Νοεμβρίου 2011 γύρω απο την λίμνη Βόλβη με κέντρο τα Λουτρά της Απολλωνίας και περιλαμβάνει 2 κατηγορίες, την EXTREME και την HOBBY.

Η EXTREME είναι η πρώτη κατηγορία στην οποία λαμβάνουν μέρος ομάδες των δύο αυτοκινήτων με έμπειρα πληρώματα και πολύ προετοιμασμένα αγωνιστικα αυτοκίνητα τα οποία έχουν προδιαγραφές ασφαλείας.

Η HOBBY είναι η δεύτερη κατηγορία στην οποία λαμβάνουν μέρος μεμονομένα αυτοκίνητα τα οποία δεν χρειάζετε να είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένα αγωνιστικά. Πρέπει βέβαια να διαθέτουν υποχρεωτικά εργάτη και λάστιχα MUD. Η κατηγορία αυτή είναι ιδιανική για όσούς δεν θέλουν να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε καθαρά αγωνιστικά, γιατί τα χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, καθώς και για νέους στο χώρο των αγώνων 4χ4 που θέλουν να δοκιμάσουν πρίν πέσουν στα βαθιά.

Ο αγώνας διεξάγεται σε περιοχές ιδιαιτέρως δύσβατες και η πλοήγηση γίνετε με δρομοβιβλίο (road book) στο οποίο αναφέρονται οι απλές διαδρομές, οι ειδικές διαδρομές και οι ειδικές δοκιμασίες που διασχίζουν τα πληρώματα.

Οι δύο κατηγορίες διανύουν διαφορετικές διαδρομές με διαφορετικά δρομοβιβλία.

Την πρώτη ημέρα(Πέμπτη 17/11/2011) στις 09:00 τα πληρώματα θα συγκεντρωθούν στα Λουτρά Απολλωνίας όπου θα γίνει ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων(ισχύει και για τις 2 κατηγορίες). Στις 12:00 είναι η επίσημη εκκίνηση και τα αυτοκίνητα μέσα από μια απλή διαδρομή μερικών χλμ φτάνουν στην πρώτη ειδική δοκιμασία(ισχύει και για τις 2 κατηγορίες). Στις 18:00 θα γίνει η εκκίνηση της πρώτης ειδικής διαδρομής του αγώνα που θα είναι νυκτερινή(ισχύει μόνο για την EXTREME).

Τα αποτελέσματα στο τέλος της μέρας θα καθορίσουν την σειρά εκκίνησης της επόμενης μέρας(ισχύει και για τις 2 κατηγορίες).

Οι ειδικές δοκιμασίες βρίσκονται όλες σε σημεία με εύκολη πρόσβαση από τους θεατές έτσι ώστε να μπορούν όλοι να απολαύσουν τις έντονες στιγμές των πληρωμάτων. Τα σημεία στα οποία μπορούν οι θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν στην επίσημη σελίδα του αγώνα www.4x4north.gr με αναλυτικές οδηγίες.

Την δεύτερη μέρα (Παρασκευή 18/11/2011) ο αγώνας περιλαμβάνει απλές και πολύ δύσκολες ειδικές διαδρομές η οποίες θα διαρκέσουν όλη την ημέρα(ισχύει και για τις 2 κατηγορίες).

Η τρίτη μέρα (Σάββατο 19/11/2011) θα είναι παρόμοια με την προηγούμενη(ισχύει και για τις 2 κατηγορίες).

Την τελευταία μέρα (Κυριακή 20/11/2011) στις 07:00 το πρωί θα δοθεί εκκίνηση της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα η οποία θα οδηγήσει τα πληρώματα στον χώρο της υπερειδικής δοκιμασίας.

Ο αγώνας θα τελειώσει με μία υπερειδική δοκιμασία μεγάλης δυσκολίας και ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, έτσι ώστε να γίνουν οι απονομές και τα πληρώματα που θα θελήσουν, να ταξιδέψουν για την επιστροφή.

Η υπερειδική δοκιμασία θα είναι στον ίδιο χώρο αλλά διαφορετική για τις 2 κατηγορίες.

Η σειρά εκκίνησης των πληρωμάτων στην 1η ειδική δοκιμασία και την πρώτη ειδική διαδρομή θα γίνει ανάλογα με την βαθμολογία του Πανελληνίου Επάθλου, ενώ τις επόμενες μέρες θα προκύπτει από την σειρά κατάταξης της προηγούμενης ημέρας.

Η Λεσχη 4Χ4 Γρεβενών στον παραπάνω αγώνα θα συμμετέχει με ένα πληρωμα: Τους Καραχατζή Φώτη ( Οδηγό ) και Πατσιόλα Δαμιανό ( Συνοδηγό ) με SUZUKI JIMNY.

Καλή επιτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.