Για «αποφάσεις δύο ταχυτήτων» κάνει λόγο η Συνοσμοσπονδία των Επιχειρηματιών

Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Καταγγέλουν την υπαγωγή τους στο έκτακτο τέλος ακινήτωνΤην υπουργική απόφαση με την οποία συμπεριλαμβάνονται στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων καταγγέλει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ). Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για αποφάσεις «δύο ταχυτήτων» στο υπουργείο Οικονομικών, που βάλουν κατά του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων και «οδηγούν σε απόγνωση τους 40.000 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν».

Όπως τονίζεται, η απόφαση είναι πλήρως αντίθετη με τα όσα ο νόμος προβλέπει, «υιοθετώντας αυθαίρετα την εξαίρεση μόνο μίας ομάδας από τα τουριστικά καταλύματα, αυτή των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ήτοι ξενοδοχείων και κάμπινγκ». Αποτέλεσμα αυτής της «παράνομης απόφασης», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία είναι «η υφαρπαγή του εισοδήματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.