Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι αλλάζει στις συντάξεις και στις καταθέσεις

27 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η Ευρώπη βάζει ”πλάτη” στις ελληνικές τράπεζες και το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει ουσιαστικά να καλύψει τις πληγές των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα

Εννιά μήνες προθεσμία έχουν οι ελληνικές τράπεζες για να βρουν χρήματα ώστε να αποφύγουν την κρατικοποίηση τους.Από τα ξημερώματα όμως ”προικοδοτήθηκαν” από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.
Γιατί θα πάρουν από το νέο πρόγραμμα ένα ποσό ασφαλείας ύψους 30 δις ευρώ, το οποίο προορίζεται για την επανακεφαλαιοποίησή τους ώστε να φτάσουν τον στόχο για δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9% έως τις 30 Ιουνίου του 2012.

Αυτά όλα πρακτικά αποτελούν μία ασπίδα προστασίας για όσους έχουν καταθέσεις στις τράπεζες.

”Πάσα” στα ταμεία κρατικής περιουσίας

Την αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα αναλαμβάνει να σταματήσει το Δημόσιο.Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να μειωθεί η περιουσία τους.Το σχέδιο τους είναι να αναπληρώσουν τις απώλειες από τα κουρεμένα ομόλογα με μία ”τράμπα”, παραχωρώντας δηλαδή κρατική περιουσία. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουν πως δεν κινδυνεύει η καταβολή συντάξεων.

Άρα, εαν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και το διεθνές κλίμα, κάπου εδώ πρέπει να είναι ο ”πάτος”, κάπου εδώ ”στομώνει” το ψαλίδι των μειώσεων.

Τη λέξη αύξηση όμως θα πρέπει να την ξεχάσουν οι συνταξιούχοι, όπως εγγυάται η πολυετής λιτότητα στην οποία μπαίνουμε, όπως εγγυάται η μόνιμη πια εποπτεία της Ελλάδας.

Νίκος Κονιτόπουλος

This entry was posted on Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2011 at 22:06 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply