Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλείνει τα 125 χρόνια το Άγαλμα της Ελευθερίας

27 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τα 125 του χρόνια κλείνει την Παρασκευή το Άγαλμα της Ελευθερίας και οι αμερικάνοι ετοιμάζουν μια τελετή στα πρότυπα εκείνης που πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια του, στις 28 Οκτωβρίου του 1886

Στην τελετή αυτή, 125 μετανάστες θα πολιτογραφηθούν στο Λίμπερτι Άιλαντ (Liberty Island), το νησί όπου είναι στημένο το άγαλμα. Στη συνέχεια η ηθοποιός Σιγκουίρνι Γουίβερ θα διαβάσει “Το Νέο Κολοσσό”, ένα ποίημα της Έμμα Λάζαρους που είναι χαραγμένο εν μέρει στο βάθρο του αγάλματος.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Κεν Σαλασάρ θα παραδώσει ένα δώρο στον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Νέα Υόρκη Φιλίπ Λαλιό. Υπενθυμίζεται ότι το άγαλμα της ελευθερίας ήταν δώρο των Γάλλων προς τους αμερικάνους για την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της 4ης Ιουλίου του 1776.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2011 at 17:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply