Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» γενικό νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ένας 29χρονος άνδρας μετά από μεταφορά του το πρωί της Δευτέρας, σε κωματώδη κατάσταση στα επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του κρίνεται σοβαρή και πολύ κρίσιμο είναι το πρώτο 48ωρο για τη ζωή του. Τον 29χρονο μετέφερε στο νοσοκομείο πλήρωμα του ΕΚΑΒ το οποίο και ειδοποιήθηκε μαζί με την ασφάλεια Πτολεμαΐδας καθώς ο άνδρας κείτονταν αναίσθητος στο πάρκο εκτάκτων αναγκών (κοντά στο κεντρικό αντλιοστάσιο της τηλεθέρμανσης).

Σύμφωνα με την αστυνομία αν και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα δεν βρέθηκαν στοιχεία και υπολείμματα που να παραπέμπουν σε κάτι. Μαζί με τον 29χρονο υπήρχε στο σημείο και μια νεαρή κοπέλα η οποία και πιθανότατα θα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Το περιστατικό είναι βαρύ,  και με μηχανική υποστήριξη βρίσκεται σε καταστολή χωρίς να επικοινωνεί με το περιβάλλον δηλώνει η εφημερεύουσα γιατρός της ΜΕΘ υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συζήτηση για ενδεχόμενο να αναταχθεί ο ασθενής και ότι αυτό θα γίνει πολύ αργότερα.

Χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιο το τι προκάλεσε την κωματώδη κατάσταση στον 29χρονο (ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Κοζάνης) ο χώρος που βρέθηκε θεωρείτε ύποπτος για «περίπτωση» χρήσης ναρκωτικών και εξετάζεται από την αστυνομία. Στο ιατρικό κομμάτι πάντως (χωρίς να αναφέρεται στο συγκεκριμένο περιστατικό) η διευθύντρια της ΜΕΘ Ευτέρπη Αποστολίδου δηλώνει με έμφαση «τα περιστατικά σε κωματώδη κατάσταση που εισάγονται στην εντατική δυστυχώς είναι ολοένα και πιο συχνά. Μάλιστα περίπου κάθε 15 με 20 μέρες έχουμε και έναν νεαρό/η που μεταφέρεται χωρίς ζωτικές σχεδόν λειτουργίες». Η κ. Αποστολίδου δηλώνει  πως μόλις πρόσφατα πριν λίγες μέρες υπήρξε και περιστατικό εμπλοκής σε τροχαίο ανθρώπου που είχε νωρίτερα κάνει χρήση ναρκωτικών.

Έρευνα, αν και επίσημα δεν έχει σχηματιστεί καμία δικογραφία, διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

 

www.eordaia.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.