Ο εκπρόσωπος μεγάλου μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου δήλωσε στην εφημερίδα ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς στον τελευταίο χρόνο, Έλληνες αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών

Υπό τον τίτλο “Η οδύσσεια των Ελλήνων με τα σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο”, σημερινό δημοσίευμα στους “Κυριακάτικους Τάιμς”, αναφέρει ότι η ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου, έχει, σύμφωνα με τις δηλώσεις μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων στην αγγλική πρωτεύουσα, συντελέσει στο να αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων, ιδιαίτερα στα ακίνητα άξιας πάνω από τρία εκατομμύρια λίρες το καθένα.

“Πέρυσι Έλληνες είχαν αγοράσει τριάντα ακριβά ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν αγοράσει πενήντα τέτοια ακίνητα”, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα εκπρόσωπος μεσιτικού γραφείου.

“Οι Έλληνες άρχισαν να αγοράζουν από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Πιστεύουν ότι τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες είναι ευάλωτα, ενώ θεωρούν το Λονδίνο ασφαλή τόπο να επενδύσουν τα χρήματα τους. Για πολλούς Έλληνες επίσης ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι και θέμα κοινωνικού κύρους”, δήλωσε στους “Τάιμς” ο Νικ Κάντυ, γνωστός σχεδιαστής διαμερισμάτων, ο οποίος είπε επίσης ότι αρκετοί Έλληνες έχουν αγοράσει διαμερίσματα στην πλέον ακριβή διεύθυνση του Λονδίνου, αριθμός 1 Χάυντ Παρκ, όπου η τιμή του διαμερίσματος του ενός υπνοδωματίου αρχίζει από επτά εκατομμύρια λίρες.

 

Newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.