Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εορτασμός της 20ης επετείου από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

22 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με την συμμετοχή των Πατριαρχών Σερβίας Ειρηναίου και Γεωργίας Ηλία, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου , Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα, και τις μητροπόλεις των <<Νέων Χωρών>>, των Πρεσβευτών στην ‘Άγκυρα των ΗΠΑ της Ελλάδος, της Σερβίας και της Γεωργίας, εορτάσθηκε η εικοστή επέτειος της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε δείπνο που παρέθεσε στη Κωνσταντινούπολη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος και οι ‘Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ .

Ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπαρακ Ομπαμα ,ο Πρόεδρος τη Τουρκικής Δημοκρατίας κ Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ Ταγίπ Ερντογάν, και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ κ Χιλαρυ Κλίντον και της Τουρκίας ό υπουργός Εξωτερικών κ Αχμετ Νταβούτογλου συμμετείχαν στον εορτασμό συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έστειλαν

<< Είσθε ό διακονών Πατριάρχης, εν μέσω ημών>>, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κάνοντάς την μικρή αναδρομή στο μεγάλο έργο που έγινε την περίοδο αυτή της Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου.

Ευχαριστώ το θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω <<υπηρέτης του θαύματος που ονομάζεται Οικουμενικό Πατριαρχείο>>, απάντησε συγκινημένος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που χαρακτήρισε την Πατριαρχική του θητεία ως <<Μέγιστον το αξίωμα και βαρυτάτη η ευθύνη>>,

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη που λέγεται ότι είπε σ ΄αυτους που θέλησαν να τον τιμήσουν ότι “Ευχαριστώ τον Θεό που επέτρεψε σε έναν μικρό ναύτη ενός ελληνικού νησιού, από τα πιο μικρά, να κάνει για την Πατρίδα του κάτι”.

<<Ευχαριστούμεν και ημείς τον Θεόν διότι ηυδόκησε και ηυλόγησε τον ομιλούντα, προερχόμενον και αυτόν από ένα μικρό και άσημο νησί, να κάνει κάτι δια να κρατηθεί ζωντανή η πίστις και αδούλωτον το φρόνημα του Γένους>>, είπε εμφανώς συγκινημένος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2011 at 19:06 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply