Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης

22 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το “πράσινο φως” για την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα έδωσε το Eurogroup που συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου εν αναμονή της έγκρισης από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συστήσει να αποδεσμευτεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα τον Νοέμβριο, όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή.

Στην ανακοίνωση του Εurogroup επισημαίνεται ότι προκειμένου να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους θα οριστικοποιηθεί ένα δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα με τον κατάλληλο συνδυασμό πρόσθετης χρηματοδότησης από δημόσιες πηγές αλλά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν τα αποτελέσματα της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής Ελλάδας επί τη βάσει της έκθεσης συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κοινής ανάλυσης για τη βιωσιμότητα του χρέους στην οποία προχώρησε η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΝΤ και ΕΚΤ).

Το Eurogroup καλωσόρισε τις σημαντικές προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης και τις οποίες κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες θα της επιτρέψουν να πετύχει τους στόχους για το 2012.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εισερχόμενος σήμερα στο κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου συνεδριάζει το Eco/Fin, εξέφρασε προς τους εκπροσώπους του Τύπου την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ζητούμενο πλέον είναι η εφαρμογή μιας βελτιωμένης εκδοχής των αποφάσεων που έλαβε η ΕΕ στις 21 Ιουλίου.

Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν είναι το κεντρικό πρόβλημα και ότι το ζητούμενο πλέον είναι η υιοθέτηση εποικοδομητικών αποφάσεων για το σύνολο της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να ζητήσουν από τις πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας να δεχθούν απώλειες πολύ “βαρύτερες” εκείνων που προβλέπονταν, (βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου), ανακοίνωσε σήμερα ο Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ.

“Συμφωνήσαμε χθες να πούμε ότι οφείλουμε να έχουμε μια σημαντική αύξηση της συνεισφοράς των τραπεζών” στη διάσωση της Ελλάδας, με τη μορφή της απομείωσης των πιστώσεών τους, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου.

Τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής επιβεβαιώνει η έκθεση της τρόικα, υποστηρίζει ο Χρ.Σταϊκούρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Εγκρίθηκε η 6η δόση… αλλά με αιματηρές θυσίες των Ελλήνων

This entry was posted on Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2011 at 18:35 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply