Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τέρμα στις υπερωρίες στα Νοσοκομεία

18 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κλείδωσαν οι πρώτες περικοπές στο ΕΣΥ για να περισταλούν οι δαπάνες από 5,6 δις στα 5,3 δις ευρώ

Μετά τις δραστικές μειώσεις μισθών και τις απλήρωτες εφημερίες και βάρδιες, οι εργαζόμενοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις περικοπές στην υπερωριακή εργασία. Εξαιτίας των μειώσεων δαπανών που θα πρέπει να γίνουν στα ταμεία του υπουργείου Υγείας κατά 300 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα, οι υπάλληλοι (νοσηλευτές και μη) δε θα μπορούν να κάνουν υπερωρίες όχι μόνο για να αυξήσουν το εισόδημά τους αλλά ούτε και για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Η οδηγία που αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι να μην γίνονται υπερβάλλουσες υπερωρίες αλλά μόνο οι απαραίτητες βάρδιες. Εξαιρούνται τα νυχτερινά και οι αργίες όπου θέλοντας και μη η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώνει τους νοσηλευτές που θα εργάζονται.

Σε ότι αφορά τις εφημερίες, μετά τις αντιδράσεις του ιατρικού κλάδου αλλά και μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην τις περιορίσει. Ωστόσο δε θα αυξηθούν παρότι υπάρχουν ανάγκες για περισσότερες εφημερίες γιατρών, δεδομένου ότι σήμερα καταγράφονται σοβαρότατες ελλείψεις.

Να σημειωθεί ότι στα περισσότερα νοσοκομεία οφείλονται σε γιατρούς εφημερίες δεδουλευμένες εδώ και μήνες.

 

www.iatropedia.gr

This entry was posted on Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2011 at 09:49 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply