Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ν.Ε.ΠαΣοΚ Γρεβενών: Γιατί πρέπει να παραμείνει το Τελωνείο στη Σιάτιστα…

18 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο έστειλε η ΝΕ ΠαΣοΚ Γρεβενών με κοινοποίηση : 1) Αναπληρωτή Υπουργό οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, 2)Γενικό Γραμματέα Υπουργείο Οικονομικών κ.Γιάννη Καπελέρη και προς τα ΜΜΕ, για το τελωνείο της Σιάτιστας. Η Επιστολή έχει ως εξής:

1.Χωροταξικά βρίσκεται στο κέντρο των δύο νομών (Γρεβενών και Κοζάνης) και μπορεί να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους των, χωρίς να χρειάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, σε αντίθεση με το τελωνείο Πτολεμαϊδας το οποίο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νομού Κοζάνης και η απόσταση για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους των Γρεβενών είναι μεγάλη πάνω από 150 χιλιόμετρα.

2. Εξυπηρετεί τουλάχιστο πέντε (5) εξαγωγικές επιχειρήσεις των Γρεβενών με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα, πλήθος βιοτεχνιών που δικαιούνται Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο κίνησης , άδειες αποστακτήρων  εξυπηρετώντας την αμπελοκαλλιέργεια του νομού, πρατήρια καυσίμων που διαθέτουν υγραέριο  κλπ.

3. Είμαστε ένας από τους δύο νομούς της Ελλάδας που δεν έχουμε τελωνείο. Εξυπηρετούμαστε από το τελωνείο Σιάτιστας, που είναι σχετικά κοντά, είναι καλά οργανωμένο με εύκολη πρόσβαση για αυτοκίνητα φορτηγά, βρίσκεται πολύ κοντά στον κόμβο της Εγνατίας και στον κάθετο άξονα Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής-Αλβανίας και Ε65 .

Δεν πρέπει να μας στείλετε, αυθαίρετα ,λόγω παρεμβάσεων, στο άλλο άκρο του νομού Κοζάνης.

4. Αποτελεί εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Για όλου ς τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται να παραμείνει το τελωνείο στη Σιάτιστα και, αν πρέπει να επιλεγεί πού θα βρίσκεται η διοίκηση, να είναι σ΄αυτό,  πράγμα στο οποίο συνηγορούν οι αντικειμενικοί λόγοι που πρέπει να είναι ο μοναδικός οδηγός γι΄αυτή την απόφαση .

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2011 at 15:40 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply