Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 19 Οκτώβρη στην πλατεία λαχαναγοράς 10:30 π.μ.

18 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ! ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ, ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη» συνειδητή, μαζική εργατική – λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.

Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο! Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!

Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει». Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Πίστεψε στη δύναμη σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.

Είναι αδίστακτοι! Δεν πάει άλλο!

Θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί, ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί, ότι ένας στους τέσσερις δούλευε] ανασφάλιστος, άτι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη και με λιγότερα από 500 ευριύ και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5.000 ευ ρω.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο…

Οξυγόνο του νέου μοντέΛου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του Λαού Η πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι πρόσκληση στα αρπαχτικά να πάρουν όσο – όσο τη ζωή μας, όΑο τον ττΑούτο που έχουμε δημιουργήσει

Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής. Να ξεγελιέται, ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καΑ6 της χώρας μας. Είναι μέτρο που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοί έφεραν τα μνημόνια, ΤΟ μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η τρόικα. Αυτοί δεν Είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς ττου δημιουργούμε όλο τον πλούτο κσι το ληστεύουν οι λίγοι.

Πάρε θέση!

Η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα· του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχες στις αντεργατικές επιλογές και υπηρετούν την εργοδοσία, είναι στη μια όχθη. Βρίσκονται στην πλευρά του παράδεισου γρα την εργοδοσία και της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Η άλλη όχθη είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που βασανίζονται καθημερινά από αυτήν την πολιτική. Μπες στο πλατύ Πανεργατικό Μέτωπο μισθωτών στον ιδιωτικό και στα δημόσιο τομέα για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και ιην κερδοφορία του κεφαλαίου Να δυναμώσουμε την πάλη μας. μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Όσο» ισχυρίζονται ότι υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφαλαίο και τους εργαζόμενους ΐίναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Κανένας εργάτης και εργάτρια, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει στήριγμα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να στηρίζει στελέχη αυτών των κομμάτων στα Συνδικάτα. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της Εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11% έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών. Σημασία τους είναι ρ ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.

19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Τώρα αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα αγώνας για έξοδο από την ΕΕ. Τώρα αγώνας για μια εξουσία που θα είναι στην υπηρεσία του λαού. Λαϊκό Μέτωπο για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου. Για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες τις δικές μας και όχι των μονοπωλίων.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση.

Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονι­σμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.

Κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, προσπάθεια διακοπής ρεύματος, προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να συναντούν τη λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.

Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη για τη νίκη του εργαζόμενου λαού είναι μικρότερες από τις θυσίες που μας επιβάλλουν για να πλουτίζει εις βάρος μας μια χούφτα καπιταλιστές και οι επιχειρήσεις τους.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΠΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

19 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ 10:30 π.μ.


Γραμματεία Γρεβενών του ΠΑΜΕ

 

This entry was posted on Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2011 at 09:10 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply