Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένα χρόνο με αναστολή για το πρωτότυπο iPhone 4

13 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Καταδικάστηκαν δύο νεαροί…

Ένα χρόνο με αναστολή για το πρωτότυπο iPhone 4Δύο νεαροί άνδρες που εμπλέκονταν στην πώληση ενός iPhone 4 πρωτότυπου, εντοπίστηκαν σε ένα μπαρ στο Silicon Valley το περασμένο έτος, δήλωσαν ένοχοι στην κατηγορία του πλημμελήματος κλοπής, βάζοντας ένα τέλος στην συγκεκριμένη ιστορία.

Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο με αναστολή, 40 ώρες κοινωνικής εργασίας και να καταβάλουν από 250 ευρώ έκαστος ως αποζημίωση στην Apple.

O Brian Hogan, 21χρονος φοιτητής εκείνη την εποχή, παραδέχθηκε ότι βρήκε το τηλέφωνο στο Gourmet Haus Staudt στην πόλη Redwood, της California, το οποίο είχε αφήσει ένας μηχανικός της Apple επ’ ονόματι Gray Powell. Το κινητό αυτό ο νεαρός το πούλησε μέσω του Gizmodo. Ο Sage Wallower, φίλος του Hogan, φέρεται να βοήθησε στο να ανεβάσουν για πώληση την συσκευή σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, το Gizmodo, το οποίο ανήκει στην Gawker Media, δημοσίευσε μια ιστορία βόμβα για το iPhone πρωτότυπο, αφού είχε ήδη πληρώσει 5.000 δολάρια για αποκλειστική πρόσβαση στη συσκευή. Το Gizmodo επέστρεψε τελικά τη συσκευή στην Apple, αλλά όχι πριν δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες του τηλεφώνου.

Η Apple είχε δηλώσει στην αστυνομία την περίοδο που είχε αναρτηθεί το άρθρο ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση της ιστορίας στο Gizmodo ήταν «πάρα πολύ επιζήμια» για την εταιρεία, επειδή οι ​​καταναλωτές θα σταματούσαν να αγοράζουν τις συσκευές iPhone που διατίθεντο εκείνη την εποχή στα καταστήματα προς αναμονή του επερχόμενου προϊόντος. Μάλιστα χαρακτήρισε την συσκευή ως «ανεκτίμητη».

Ο Hogan βρισκόταν στην γερμανική μπιραρία Haus Staudt με τους φίλους, όταν κάποιος άλλος από τους πελάτες του παρέδωσε το τηλέφωνο το οποίο είχε βρει σε ένα σκαμπό. Τον ρώτησε αν του ανήκει το τηλέφωνο, του το έδωσε και στην συνέχεια έφυγε. Ο Hogan ρώτησε τους άλλους πελάτες αν άνηκε σε κάποιον η συσκευή, δεν βρήκε τον κάτοχο, οπότε αυτός και οι φίλοι του έφυγαν με την συσκευή.

www.proho.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, 2011 at 17:50 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply