Μετατάξεις αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι σημαιοφόροι του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.), απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., οι ανθυπασπιστές, υπαξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και λιμενοφύλακες μπορούν να μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις των αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας υγειονομικού και ιερέα.

Προϋπόθεση για τη μετάταξη είναι οι ενδιαφερόμενοι να κατέχουν αντίστοιχους τίτλους σπουδών και συγκεκριμένα -κατά ειδικότητα- πτυχία Ιατρικής, Οδοντιατρικής Σχολής, της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής, ή πτυχίο Θεολογικής Σχολής Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επιπλέον για τις ειδικότητες υγειονομικού απαιτείται η εγγραφή σε Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ για τη μετάταξη σε αξιωματικούς ιερείς απαιτείται η ιδιότητα του κληρικού.

Παράλληλα, απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 10 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, να μην τελούν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, να μην έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Ανακριτικού Συμβουλίου, να έχουν αξιολογηθεί κατά την τελευταία τριετία ως εξαίρετοι και να μην έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους.

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στη μετάταξη και στην εκπαίδευσή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.