Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας: «Διαβούλευση για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων»

5 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σύσκεψη της ομάδας εργασίας του επιχειρησιακού σχεδίου «Καλάθι Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλη Χαρούμενου στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία αποφασίστηκε η έναρξη της διαβούλευσης του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο έχει σαν στόχο την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Η διαβούλευση είναι μια ανοικτή διαδικασία κατά την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι φορείς αλλά και οι πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις – προτάσεις τους.

Στα πλαίσια της ανοικτής διαβούλευσης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να αναρτήσει στην κεντρική ιστοσελίδα της, στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων και στην ιστοσελίδα της ΑΝΚΟ, κείμενο βασικών θέσεων επί του οποίου ζητούνται οι παρατηρήσεις όλων των εμπλεκομένων παραγωγικών φορέων, των μεμονωμένων παραγωγών, ερευνητικών αγροτικών ινστιτούτων ή Πανεπιστημίων, επιμελητηρίων, ξενοδόχων καθώς και η γνώμη των εξαγωγέων.

Επίσης πρόκειται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου με πρώτη την ανοικτή συνάντηση εργασίας – ημερίδα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, στο κτίριο της ΠΕ Γρεβενών, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, με συμμετοχή αγροτών, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων, αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, στελεχών οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεωπόνων και ενδιαφερομένων πολιτών με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις του Καλαθιού, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους και τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του «καλαθιού των προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας».
Η ανοικτή διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 30 Οκτωβρίου 2011. Μπορείτε να αποστέλλετε τις απόψεις και στα email info.aofp@pdm.gov.gr και anko@anko.gr .
Τα σχόλιά σας θα αναρτηθούν κάτω από το κείμενο της διαβούλευσης.

This entry was posted on Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2011 at 21:23 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply