Εξεδόθη η υπουργική απόφαση από τον Ανδρέα Λοβέρδο για το ελεύθερο άνοιγμα των φαρμακείων τα απογεύματα αλλά και τα Σάββατα. Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί

Την ώρα που οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι θα αντιδράσουν στα μέτρα της κυβέρνησης και διακόπτουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από 1ης Νοεμβρίου στους ασθενείς τα Ταμεία των οποίων χρωστούν, ο υπουργός Υγείας εκδίδει την υπουργική απόφαση βάση της οποίας οι φαρμακοποιοί που το επιθυμούν μπορούν να ανοίγουν σε πλήρες ωράριο τα απογεύματα αλλά και τα Σάββατα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση: «για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και τη διευκόλυνση στην εξυπηρέτηση του κοινού, που έχουν ανάγκη φαρμάκων, ορίζεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας – Τετάρτης ή της Τρίτης – Πέμπτης κατά περίπτωση, καθώς και για όλες τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις».

Προϋπόθεση είναι να παραβρίσκεται στο ανοικτό φαρμακείο κατά τη διάρκεια όλων των ωρών λειτουργίας, πτυχιούχος φαρμακοποιός και όχι βοηθός.

Επίσης οι φαρμακοποιοί που θέλουν να ανοίγουν θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες των υπόλοιπων ημερών, καθώς και για όλες τις εφημερίες και να ακολουθούν το πλήρες ωράριο.

Στις τουριστικές περιοχές το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μπορεί να διαφοροποιείται, με πρόταση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και κατόπιν σχετικής έγκρισης της Περιφέρειας.
Όσα φαρμακεία θα λειτουργήσουν με το ελεύθερο ωράριο δεν απαλλάσσονται από τις κανονικές εφημερίες.

Η υπουργική απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών και θα ισχύσει άμεσα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αντιδρώντας στην απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνει: “Η απόφαση του κ Λοβέρδου για το ωράριο είναι παράνομη, παράλογη και χαοτική. Οδηγεί τον κλάδο στη εξαθλίωση και διαλύει παντελώς το σύστημα των εφημεριών . Η απάντηση μας είναι σε πρώτη φάση η προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη”.

 

iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.