Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θα ξεπεράσουν τις 200.000 οι απολύσεις στο Δημόσιο, προβλέπει η Αλέκα Παπαρήγα

Οκτώβριος 4th, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Προαποφασισμένες κινήσεις»

Την πεποίθηση, ότι οι απολύσεις, η εργασιακή εφεδρεία και οι μειώσεις μισθών μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια ιστορική ευκαιρία για να αναπτυχθεί ένα ενιαίο εργατοϋπαλληλικό κίνημα, που όχι μόνο θα αντισταθεί, αλλά και θα βάλει πλώρη για ανατροπή της σημερινής κατάστασης εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Με αφορμή την απεργία που έχει προγραμματιστεί στις 5 Οκτωβρίου στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι πρέπει «να στενάξει η Ελλάδα», καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και την αντίθεση του ΚΚΕ στον διαχωρισμό των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι οι απολύσεις στο δημόσιο θα ξεπεράσουν τους 200.000 υπαλλήλους. Στο σημείο αυτό, απηύθυνε πρόσκληση στους οπαδούς των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος να συμπορευθούν με το ΚΚΕ , λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «τι έχουν να φοβηθούν πλέον».

Περιγράφοντας την πολιτική του ΚΚΕ στον δημόσιο τομέα η κυρία Παπαρήγα είπε ότι οι απολύσεις είχαν προαποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, έχουν γίνει ήδη σε άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα γίνονται με καθυστέρηση λόγω των αντιστάσεων που αναπτύχθηκαν και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, καθοριστική ήταν η συμβολή του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα κάλεσε τους κομμουνιστές αλλά και τους εργαζόμενους «να ξεβολευτούν» και να μην αναμένουν ένα επίδομα ή μια αυξησούλα να λύσει τα προβλήματα. Τώρα -είπε- η κατάσταση πάει χειρότερα είναι ανάγκη να αναπτυχθούν νέες μορφές πάλης από τα κάτω και κυρίως να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί, δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 4th, 2011 at 17:35 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply