Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από 1ης Νοεμβρίου οι γιατροί θα χρησιμοποιούν τα συνταγολόγια του ΙΚΑ…

4 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αλλάζουν τα συνταγολόγια για υπαλλήλους και επαγγελματίες

Αλλάζουν τα συνταγολόγια για υπαλλήλους και επαγγελματίεςΤα συνταγολόγια του ΙΚΑ θα χρησιμοποιούν από την 1η Νοεμβρίου για όλους τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι γιατροί.

Ως εκ τούτου, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ γιατροί θα πρέπει να προμηθευτούν από τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ της περιοχής, που λειτουργούν τα ιατρεία τους, το Ενιαίο Εντυπο Συνταγολογίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο θα χρησιμοποιούν για να εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Οι γιατροί θα εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές μόνο όταν δεν είναι εφικτή η έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ετσι, τα ατομικά συνταγολόγια ασφαλισμένων των εν λόγω ταμείων δεν θα χρησιμοποιούνται από 1ης Νοεμβρίου 2011. Για τη χορήγηση στους εν λόγω ιατρούς συνταγολογίων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προσερχόμενοι στην Μονάδα Υγείας ΙΚΑ της περιοχής όπου λειτουργεί το ιατρείο τους, θα έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ΤΣΑΥ καθώς και απλή φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του, στην οποία θα αναγράφουν τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους. Στη Μονάδα Υγείας οι γιατροί θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρουν ότι διαθέτουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ. Οι γιατροί που έχου ήδη συνταγολόγιο το προσκομίζουν προκειμένου να γίνει η νέα χρέωση.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2011 at 18:10 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply