Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας

1 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Την ανησυχία του για την πορεία της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειες στους πολίτες, αλλά και την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία για να στηριχθεί ο δοκιμαζόμενος πληθυσμός εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Βόλο, ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε παράλληλα «ψέματα» τη φημολογία και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Εκκλησία απαλλάσσεται από τη φορολογία και κάλεσε πάντες «να δείξουμε υπομονή, να ‘μαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, όπως τις ξεπεράσαμε και άλλες, πολλές φορές».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε αρχικά ότι οι άνθρωποι της Εκκλησίας «ζούμε περισσότερο το πρόβλημα, το οποίο εξαπλώνεται κάθε μέρα, και συνέχεια πολιορκούν τα γραφεία μας άνθρωποι που έχουν πολλές ανάγκες. Βλέπουμε ότι η ανεργία ανεβαίνει, οι οικονομικές δυσκολίες περισφίγγουν τους ανθρώπους και πραγματικά απορούμε προς τα πού πηγαίνουμε».

Ο κ. Ιερώνυμος δεσμεύτηκε ότι «η Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεκουράσει τους κουρασμένους ανθρώπους» και εξήγησε ότι «έχουμε κάνει πρόταση να αξιοποιήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία και να διαθέσουμε τους πόρους που θα προέλθουν από την αξιοποίησή της στη διακονία των ευπαθών ανθρώπων». Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η Εκκλησία θα καλύψει, στο μέτρο των δυνάμεών της, το καθημερινό πρόβλημα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την ανέχεια μέσω των συσσιτίων, των φιλόπτωχων ταμείων και μέσω της ανέγερσης νέων ιδρυμάτων για γέροντες, παιδιά και εν γένει τις ευπαθείς ομάδες.

Αναφερόμενος, τέλος, σε δημοσιεύματα για την απαλλαγή της Εκκλησίας από τη φορολογία έκανε λόγο για «ψέματα» από μέσα ενημέρωσης, «αγνωμοσύνη και αχαριστία» και απάντησε λέγοντας ότι «η Εκκλησία θα κάνει και πάλι το καθήκον της».

Κώστας Καντούνης

This entry was posted on Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2011 at 11:06 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply