Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ

Σεπτέμβριος 29th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ, αντίθετα υπάρχει τεράστια έλλειψη σε όλες τις κατηγορίες και στους διοικητικούς υπαλλήλους, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου, στην οποία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της για την εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, η ΔΕΗ το 1994 είχε 36.710 εργαζόμενους και σήμερα με σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, με χιλιάδες χιλιόμετρα περισσότερο δίκτυο σε όλα τα επίπεδα τάσης και εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές, έχει 15462 λιγότερους.

Ειδικά οι διοικητικοί υπάλληλοι, από 6.717 το 1996 είναι σήμερα 3.905 και “η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες”, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, “είναι ότι εκατοντάδες καταστήματα εμπορίας είναι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές”.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει τέλος ότι στο πλαίσιο του κανόνα πέντε αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη το ΔΣ της ΔΕΗ ζήτησε τον Απρίλιο να εγκριθεί η πρόσληψη 470 υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και διοικητικοί και ζητά την εξαίρεση της επιχείρησης από τους περιορισμούς στις προσλήψεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 29th, 2011 at 16:04 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply