Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η θαλάσσια κατοικία του μέλλοντος;

27 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μια πλωτή κατασκευή αλά Τζέιμς Μποντ φτιάχνεται στο Μονακό

Η θαλάσσια κατοικία του μέλλοντος;Είναι μια υπερσύγχρονη πλωτή κατασκευή που μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία του Τζέιμς Μποντ (που εν μέρει, ισχύει…), για την οποία μια βρετανική εταιρεία πιστεύει πως πάνω της στηρίζεται η μελλοντική ζωή ενός ολόκληρου πλανήτη.

Με τη λογική πως «η ζωή ξεκίνησε στη θάλασσα άρα είναι εύλογο να συνεχιστεί εκεί», ο Νάιτζελ Γκι, από το Σαουθάμπτον, παρουσίασε σε έκθεση για γιοτ στο Μονακό, τον πλωτό αυτό παράδεισο που ονομάζεται «Project Utopia».

Η κατασκευή στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, οι οποίοι παρέχουν σταθερότητα ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ κάτω από τον κεντρικό θόλο υπάρχει χώρος ακόμη και για έκθεση αυτοκινήτων. Ωστόσο, η κατασκευή μπορεί να πλεύσει, σε χαμηλές πάντα ταχύτητες, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους μένουν εκεί υπέροχη θέα από τον 13ο όροφό του.

Περιλαμβάνει 11 καταστρώματα, στα οποία υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένα δωμάτια με όλες τις ανέσεις. Το κυκλικό του σχήμα προσφέρει θέα 360ο από οποιοδήποτε σημείο του, ενώ περιλαμβάνει και τέσσερα ελικοδρόμια.

«Το project Utopia δεν είναι ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένα μέρος για να ζει κάποιος, ένα νησί για οποιονδήποτε θα ενδιαφερόταν να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του στη θάλασσα» τονίζει ο υπεύθυνος σχεδιασμού, Τζέιμς Ρόι.

Το «Project Utopia» βασίστηκε πάνω σε ένα μοντέλο από την ταινία «Τζέιμς Μποντ: η κατάσκοπος που με αγάπησε» (1977).

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2011 at 18:20 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply