Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Προσφώνηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

26 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η Προσφώνηση έγινε στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Παναγιώτατε Αρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικέ Πατριάρχα, Κύριε Κύριε Βαρθολομαίε.
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Γρεβενών Κύριε Σέργιε.

Σεπτή χορεία των Ιεραρχών.

Ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, την οποία τιμάτε και αγιάζετε με την παρουσία Σας, και εκφράζοντας την ομόθυμη έκφραση χαράς και ευγνωμοσύνης όλων των Γρεβενιωτών, Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας και σας ευχαριστούμε για την παρουσία Σας.

Οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητάς μας, Οικουμενικέ Πατριάρχα, θεωρούν την επίσκεψή σας ιστορική και τονωτική.

Ιστορική διότι επισκέπτεται την περιοχή μας η κορυφή της Ορθοδοξίας με την σεπτή ομήγυρη των Ιεραρχών, τιμώντας τη ζωή και το έργο του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού και τονωτική διότι ενισχύει τα μέγιστα το εθνικό, πατριωτικό και θρησκευτικό αίσθημά του σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας.

Η Περιφερειακή μας Ενότητα, η μικρότερη σε πληθυσμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι κάτοικοι της οποίας ασχολούνται με τη γεωργοκτηνοτροφία, έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της, που όπως διαπιστώνετε και εσείς, είναι η γεωγραφική θέση, τα ψηλά βουνά, τα νερά και ο τουρισμός. Πάνω απ΄όλα όμως, Οικουμενικέ Πατριάρχα, οι κάτοικοι αυτού του τόπου έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, στην αέναη παράδοση και στις αξίες που τόσα χρόνια τους κράτησαν όρθιους: την πίστη στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία την οποία Εσείς ευκλεώς υπηρετείτε και εκφράζετε.

Να είστε βέβαιοι, πως οι Θεοσεβείς κάτοικοι της περιοχής μας, οι οποίοι Σας υποδέχθηκαν ένθερμα, θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους και να είναι ασυμβίβαστοι σε θέματα που σχετίζονται με την πατρίδα και τη θρησκεία. Δεηθείτε υπέρ αυτών.

Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα, παρακαλώ δεχθείτε εκ μέρους των κατοίκων ως ένα μικρό δείγμα τιμής και αφοσίωσης προς το πρόσωπο Σας τα μικρά αυτά δώρα.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας και σας καλωσορίζουμε.

This entry was posted on Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011 at 10:35 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply