Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην «εφεδρεία» 30.000 από ΟΤΑ και τον ευρύ δημόσιο τομέα…

25 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έτοιμες οι λίστες των απολύσεων – Εξαιρέθηκαν οι εισηγμένες ΔΕΚΟ και οι συγκοινωνίες

Στην «εφεδρεία»30.000 από ΟΤΑ και τον ευρύ δημόσιο τομέα

Η κυβέρνηση µετά το τριπλό σοκ – την επιβολή της εισφοράς στα ακίνητα, την περικοπή των συντάξεων και τη µείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ – που επιφύλαξε για τα νοικοκυριά προχωρεί βήµα βήµα στο δεύτερο µέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης: ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 30.000 εργαζοµένων στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα ως το τέλος του χρόνου.

Σήμφωνα με το Βήμα που κυκλοφορεί, η µείωση του αριθµού των εργαζοµένων που θα ξεκινήσει από τους οργανισµούς τοπικής αυτοδιοίκησης και θα επεκταθεί σε φορείς της γενικής κυβέρνησης ετέθη ως απαράβατος όρος στον γύρο των διαπραγµατεύσεων (από τις 8 ως τις 20 Σεπτεµβρίου) µε την τρόικα για την αναθεώρηση του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος 2011-2015 και του προϋπολογισµού του 2012. Το νέο Μεσοπρόθεσµο κατ’ ουσίαν αποτελεί το νέο µνηµόνιο στο οποίο θα συµπεριληφθούν όλα τα µέτρα που στοχεύουν στη µείωση του κράτους και των ελλειµµάτων. Είναι προφανές ότι τα περιθώρια γιατην κυβέρνηση εξαντλήθηκαν.

This entry was posted on Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2011 at 12:21 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply