Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σαουδική Αραβία: Θα ψηφίζουν οι γυναίκες στις δημοτικές εκλογές

25 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές έδωσε στις γυναίκες ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

«Επειδή αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία σε όλους τους ρόλους που συνάδουν με τη σαρία, αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση με τους ανώτατους ουλεμάδες και άλλους… να περιλαμβάνουμε γυναίκες στο Συμβούλιο Σούρα ως μέλη, ξεκινώντας από την επόμενη θητεία», είπε σήμερα ο βασιλιάς Αμπντάλα σε ομιλία του προς τα μέλη του Συμβουλίου.

«Οι γυναίκες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και ακόμα θα έχουν το δικαίωμα ψήφου», πρόσθεσε.

Οι ακτιβιστές στη Σαουδική Αραβία ζητούν εδώ και καιρό να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, που απαγορεύεται να ταξιδεύουν, να εργάζονται ή να υποβάλονται σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την άδεια ενός άνδρα συγγενή, ενώ δεν επιτρέπεται και να οδηγούν.

Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν μετά τις δημοτικές εκλογές την προσεχή Πέμπτη, στις οποίες απαγορεύεται να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα οι γυναίκες.

This entry was posted on Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2011 at 19:23 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply