9Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Η 9η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών που ξεκίνησε µε την αφή της φλόγας της Αγάπης στις 27/9/2011 από τα Σέρβια της Κοζάνης, συνεχίζει να μεταφέρει το μήνυμα του εθελοντισμού διανύοντας μέχρι τώρα 1000 και πλέον χιλιόμετρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Σταθμός της φλόγας την Κυριακή 18/9/2011 ήταν και η πόλη της Κοζάνης, τη μεταφορά της οποίας ανέλαβαν οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μακεδονική Δύναμη, µε τη συνοδεία µελών Εθελοντικών και άλλων Συλλόγων. Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης όπου είχε τοποθετηθεί ο βωμός για την αφή είχε ήδη συγκεντρωθεί ο κόσμος, του οποίου η συμμετοχή στο κάλεσμα αυτό ήταν μεγάλη, επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στους λαμπαδηδρόμους.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η συμμετοχή των μαθητών του 10 ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης καθώς και οι μαθητές του Βαλταδώρειου Γυμνασίου που µε τη συνοδεία των δασκάλων και των καθηγητών τους αντίστοιχα δώσανε νέα ζωή στην πλατεία µε τις φωνές τους.

Οι μαθητές του Δημοτικού που δεν αρκέστηκαν στα πλακάτ µε μηνύματα ζωής, ανέγνωσαν στο κοινό της πλατείας ένας- ένας το δικό του κείμενο μετά την παρότρυνση του Προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Θεόδωρου Τσαουσίδη και στη συνέχεια µε τη βοήθεια των δασκάλων τους ζωγράφισαν προμετωπίδες µε νέα μηνύματα που τοποθέτησαν στο κεφάλι ολοκληρώνοντας µε τον τρόπο αυτό την αγωνιστική τους εμφάνιση.

Μηνύματα και ποιήματα επίσης απήγγειλαν και τα παιδιά από τη ΖΕΠ και οι κολυμβητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ που πραγματικοί αγωνιστές διέτρεξαν και τα 8 χιλιόμετρα της διαδρομής Ή πλατεία ήταν γεμάτη από το φως του λευκού και το σήμα της σταγόνας, το λογότυπο του αιμοδότη στα μπλουζάκια που φορούσαν όλοι οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές, δίνοντας το δικό τους χρώμα τόσο οπτικά µε την ομοιομορφία τους όσο και µε τη χαρά και τη ζωντάνια τους.

Η δάδα άναψε τον βωμό συνεχίζοντας την πορεία της σύμφωνα µε το πρόγραμμα διαδρομών, ενώ εκπρόσωποι Συλλόγων (Πρόσκοποι και Λυκόπουλα, ο Α.Σ. Μακεδονική Δύναμη, ο Σύλλογος Κρητικών ¨Η Μεγαλόνησος¨, το Vespa club Κοζάνης, Αιμοδότες του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ¨Η ΕΝΩΣΗ¨, φοιτητές αιμοδότες ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το 10ο Δημοτικό, το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, τα μέλη του Πρότυπου Πολιτιστικού Συλλόγου ΖΕΠ ) έδωσαν το δικό τους παρόν στην εκδήλωση αυτή. Η βραδιά συνεχίστηκε µε παραδοσιακή ποντιακή μουσική, ενώ η καλλιτεχνική νεολαία της Κοζάνης εξέφρασε µε τον δικό της τρόπο την συμπαράσταση της σε αυτόν το αγώνα ζωής.

Στο πάρτυ karaoke που ακολούθησε ακούστηκαν δροσερές φωνές που τραγούδησαν ελληνικά και ξένα τραγούδια, διαμηνύοντας µε αυτόν τον τρόπο ότι  η ζωή ανήκει σε όλους και η μουσική και τα τραγούδια είναι µια υγιής έκφρασή της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και θα θέλαµε ως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών να ευχαριστήσουμε όλους τους Εθελοντές για τη συμμετοχή τους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδεψαν στην ανθρωπιστική αυτή βραδιά καθώς και την Τροχαία Κοζάνης, την Δημοτική Αστυνομία και την ΤΟΥΤΑ Γιαραμάζης για όλα αυτά τα χιλιόμετρα.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Τσαουσίδης Θεόδωρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.