Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Έκρηξη και πυρκαγιά στο εργοστάσιο ινοσανίδας ΠΙΝΔΟΣ MDF

21 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 7.45 το βράδυ στο εργοστάσιο ινοσανίδας στα Γρεβενά, με την επωνυμία Alfa Wood ΠΙΝΔΟΣ ΑΕΒΕ, στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Μαυραναίων.
Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς προκλήθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στο τμήμα της γραμμής παραγωγής, που γίνεται η ένωση της μοριοσανίδας με την κόλλα. Το ανησυχητικό στη συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν η συγκέντρωση αερίων που προήλθε από τα χημικά υλικά.

Επιτόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες, καθώς και δύο υδροφόρες του δήμου Γρεβενών.

Κάηκαν ηλεκτροκινούμενα μηχανήματα, η ηλεκτρική εγκατάσταση, ταινιόδρομοι και γραμμή μεταφοράς ίνας και ξύλου. Η πυροσβεστική υπηρεσία Γρεβενών εκτιμά κατ’ αρχήν τη ζημιά σε 15.000 ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι η συνολική ζημιά είναι πολύ παραπάνω. Άλλωστε, το εργοστάσιο θα μείνει για ένα χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας, μέχρι να επισκευαστούν οι ζημιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά από πολύωρες προσπάθειες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο και την έσβησαν στις 10.30 το βράδυ. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς εργαζόταν αρκετοί εργαζόμενοι, αλλά ευτυχώς – σύμφωνα με την πυροσβεστική – δεν κινδύνεψε κανείς.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Γρεβενών.

XΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2011 at 19:38 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply