Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 7.45 το βράδυ στο εργοστάσιο ινοσανίδας στα Γρεβενά, με την επωνυμία Alfa Wood ΠΙΝΔΟΣ ΑΕΒΕ, στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Μαυραναίων.
Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς προκλήθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στο τμήμα της γραμμής παραγωγής, που γίνεται η ένωση της μοριοσανίδας με την κόλλα. Το ανησυχητικό στη συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν η συγκέντρωση αερίων που προήλθε από τα χημικά υλικά.

Επιτόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες, καθώς και δύο υδροφόρες του δήμου Γρεβενών.

Κάηκαν ηλεκτροκινούμενα μηχανήματα, η ηλεκτρική εγκατάσταση, ταινιόδρομοι και γραμμή μεταφοράς ίνας και ξύλου. Η πυροσβεστική υπηρεσία Γρεβενών εκτιμά κατ’ αρχήν τη ζημιά σε 15.000 ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι η συνολική ζημιά είναι πολύ παραπάνω. Άλλωστε, το εργοστάσιο θα μείνει για ένα χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας, μέχρι να επισκευαστούν οι ζημιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά από πολύωρες προσπάθειες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο και την έσβησαν στις 10.30 το βράδυ. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς εργαζόταν αρκετοί εργαζόμενοι, αλλά ευτυχώς – σύμφωνα με την πυροσβεστική – δεν κινδύνεψε κανείς.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Γρεβενών.

XΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.