Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κύπρος: Άρχισαν οι γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12 – Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολεμικά πλοία του Ισραήλ περιπολούν την περιοχή –

19 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κοντά  στην πλατφόρμα πλέουν τουρκικά πλοία…

Κύπρος: Αρχισαν οι γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12Πολύ νωρίτερα απ΄ ότι είχε αρχικά προγραμματισθεί, από την Κυριακή το βράδυ άρχισε να τρυπά τον βυθό του Οικοπέδου 12 το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, εντός της ΑΟΖ Κύπρου, σηματοδοτώντας την έναρξη των ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο πρώην υπουργός Εμπορίου κ. Αντ. Πασχαλίδης, ενώ ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου κ. Σ. Κασίνης είπε ότι το γεωτρύπανο άρχισε την γεώτρηση από την Κυριακή το βράδυ και ότι οι εργασίες συνεχίζονται επί 24ώρου βάσεως και προχωρούν καλά.

Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα στο Οικόπεδο 12 είναι ανάλογα του κοντινού ισραηλινού Ταμάρ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που εντοπίστηκαν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία αν εντοπισθεί φυσικό αέριο, έως το 2014 θα είναι δυνατή η πλήρης εκμετάλλευσή του.

Πληροφορίες από τη Λευκωσία αναφέρουν ότι τις εργασίες στην πλατφόρμα γεώτρησης παρακολουθούν σκάφη του ισραηλινού ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν μη επανδρωμένα αεροπλάνα της ισραηλινής αεροπορίας.

Σε διεθνή ύδατα, κοντά όμως στην πλατφόρμα πλέουν τουρκικά πλοία, ωστόσο δεν έχει γίνει έως τώρα καμία παρενόχληση.

Nίκος Χασαπόπουλος

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2011 at 19:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply