Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βουλγαρία: Εγκαινιάστηκε το πρώτο μουσείο για την κομμουνιστική εποχή

19 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

162 έργα τέχνης της περιόδου βρίσκουν στέγη 22 χρόνια μετά την πτώση

Βουλγαρία: Εγκαινιάστηκε το πρώτο μουσείο για την κομμουνιστική εποχήΤις πόρτες του άνοιξε σήμερα το πρώτο μουσείο στην Βουλγαρία στο οποίο εκτίθενται έργα τέχνης από την κομμουνιστική εποχή, 22 χρόνια μετά από την πτώση του καθεστώτος.

Το μουσείο, που βρίσκεται στην Σόφια, φιλοξενεί 77 μνημειακά γλυπτά, 60 πίνακες και 25 μικρά έργα τα οποία δημιουργήθηκαν από το 1945 έως το 1989 από γνωστούς καλλιτέχνες της περιόδου.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται αγάλματα, προτομές και πορτρέτα του Λένιν, του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου Βούλγαρου κομμουνιστή ηγέτη Γκιόργκι Ντιμιτρόφ καθώς και του τελευταίου ηγέτη Τοντόρ Ζίβκοφ, ο οποίος έμεινε για 35 χρόνια επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Βουλγαρίας.

«Ήταν καιρός να βάλουμε αυτήν την εποχή στη θέση της, σε ένα μουσείο» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Βέζντι Ρασίντοφ.

«Ψάξαμε από πόλη σε πόλη, από σοφίτα σε σοφίτα για να προσπαθήσουμε να διασώσουμε ότι δεν είχε καταστραφεί ή λιώσει» πρόσθεσε.

Η συλλογή αναμένεται να «μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Σόφιας, τόσο για τους ξένους όσο και για τους Βούλγαρους, που δεν έζησαν τον κομμουνισμό» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντζάνκοφ.

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2011 at 22:21 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply