Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ. Παπανδρέου: Ανέβαλε το ταξίδι στις ΗΠΑ – Συνθήκες μείζονος κρίσης

17 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθ’ ότι η κατάσταση στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία, είναι εξαιρετικά ρευστή

Δε μετΓ. Παπανδρέου: Ανέβαλε το ταξίδι στις ΗΠΑ - Συνθήκες μείζονος κρίσηςέβη τελικά στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου επρόκειτο να έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπανδρέου είχε αναχωρήσει την Παρασκευή για το Λονδίνο, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και Ecofin.

Κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθ’ ότι η κατάσταση στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία, είναι εξαιρετικά ρευστή.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν επίσης ότι θα επιδιωχθεί συνεννόηση και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Το ερχόμενο Σάββατο θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της συνέλευσης του Ταμείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών.
Επίσης, επρόκειτο να παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και στο γεύμα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μέρος των επαφών του κ. Παπανδρέου θα γίνουν από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.

Η ανακοίνωση του γρaφείου Τύπου του πρωθυπουργού
«Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ».

This entry was posted on Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, 2011 at 23:37 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply