Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οργανισμοί-φαντάσματα

16 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οργανισμούς που δεν λειτουργούν πια ή έχουν μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων, περιλαμβάνει η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους 151 φορείς για την εργασιακή εφεδρεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι υπάλληλοι είναι λιγότεροι από τα μέλη των Δ.Σ.

Οργανισμοί-φαντάσματα

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ωρα ΜEGA”, ο αναπληρωτής υπουργός Aνάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης κατήγγειλε ότι κάποιοι απο τους οργανισμους που είναι στη λίστα χρηματοδοτούνται παράνομα από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι για την υπόθεση έχει παρέμβει εισαγγελεας.

Χαρακτηριστική περίπτωση οργανισμού με ελάχιστους υπαλλήλους που μοιάζει να συγκροτήθηκε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει ημετέρους και τώρα καλείται να καθορίσει και το πλεονάζον προσωπικό είναι η “Αλεξάνδρεια Ζώνη Κιανοτομίας” στη Θεσσαλονίκη που έχει μόνο 3 εργαζόμενους ενώ τα μέλη του δ.σ. είναι… 19!

Άλλοι οργανισμοί που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι το Μουσείο Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη που έχει μόλις 2 υπαλλήλους ενώ τα μέλη του δ.σ. είναι 5 και το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (EΛKA) που έχει 7 υπαλλήλους, όσα είναι και τα μέλη του δ.σ.

Την ίδια ώρα, η δημοσιοποίηση της λίστας προκάλεσε την έντονη αντίδραση κάποιων φορέων που οι διοικήσεις τους υποστηρίζουν ότι κακώς περιλαμβάνονται σε αυτήν και απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για φορείς που δεν έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου για τις ΔΕΚΟ και δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 2011 at 21:38 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply