Ο «τρελός επιστήμονας» έπαιζε με αυτοσχέδιο χημικό εξοπλισμό και έκανε λάθος χειρισμό

Εφευρέτης διαλύει τη στέγη του σπιτιού του μετά από πείραμα με… βότκα!Ένα σπίτι καταστράφηκε, άλλα δέκα εκκενώθηκαν και μια ολόκληρη γειτονιά σηκώθηκε «στο πόδι» σε ένα μικρό χωριό της Νότιας Ουαλίας, στη Βρετανία, μετα το αποτυχημένο πείραμα ενός «αλλοπαρμένου» εφευρέτη.

Ο 43χρονος Λόρενς Τομς «έπαιζε» με τον αυτοσχέδιο χημικό εξοπλισμό απόσταξης βότκας που ειχε στήσει στο σπίτι του, στο χωριό Τρέεμπερτ, όταν από έναν λάθος χειρισμό του, έγινε μια μεγάλη έκρηξη μέσα στο δωμάτιο του, με αποτέλεσμα να… ανατιναχθεί σχεδόν ολόκληρη η οροφή του σπιτιού του !. Ο ίδιος, σαν από θαύμα, κατάφερε να βγει σώος από το σπίτι, φορώντας μόνο το μποξεράκι του, αν και με μώλωπες και καψίματα σε όλο του το σώμα.

«Είχα μόλις βάλει τον πεντάχρονο γιο μου για ύπνο, όταν άκουσα από τη διπλανή οικία μια ηχηρότατη έκρηξη και τον Λόρενς στο δρόμο με τα εσώρουχα του και το ένα του χέρι καμένο μέχρι τον αγκώνα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Γκάβιν Ρις.

Η έκρηξη ήταν τοσο σφοδρή, ώστε χρειάστηκε να εκκενωθούν δέκα γειτονικά σπίτια, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς και να διαπιστωθούν αν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές η στατικότητά τους.

Ο κ. Τομς, πτυχιούχος του πανεπιστημίου Σεν Μέρι στο Λονδίνο, ειχε από μικρός κλίση στη χημεία και το αποτυχημένο «εκρηκτικό» πείραμα προέκυψε ενώ προσπαθούσε, όπως είπε, να φτιάξει μία «πρωτότυπη συσκευή απόσταξης» του αγαπημένου του ποτού, εμπνευσμένος από μια συνταγή που βρήκε στο διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.