Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απόπειρα πειρατείας σε δεξαμενόπλοιο, υπό ελληνική σημαία, στην Ερυθρά Θάλασσα

11 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Καλά στην υγεία τους και τα είκοσι έξι μέλη του πλήρωματος μεταξύ των οποίων και 10 Ελληνες

Απόπειρα πειρατείας σε δεξαμενόπλοιο, υπό ελληνική σημαία, στην Ερυθρά Θάλασσα

Απόπειρα πειρατείας στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «UNITED EMBLEM» εκδηλώθηκε, ενώ αυτό έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και σε απόσταση 24 ναυτικά μίλια δυτικά της Υεμένης και 36 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ερυθραίας.

Στο πλοίο επιβαίνουν είκοσι έξι άτομα πλήρωμα (10 Έλληνες ναυτικοί -πλοίαρχος, υποπλοίαρχος, ανθυποπλοίαρχος, Α’ μηχανικός, Β’ μηχανικός, Γ’ μηχανικός, δόκιμος καταστρώματος, δύο δόκιμοι μηχανής, ένας αντλιωρός- καθώς επίσης 15 Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός). Το πλοίο είναι φορτωμένο και είχε αποπλεύσει από το τερματικό σταθμό Kharq Island στο Ιράν στις 3 Σεπτεμβρίου με προορισμό το λιμένα Fos της Γαλλίας.

Κατά δήλωση υπεύθυνου ασφαλείας της εταιρείας (CSO) και εκπροσώπου της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, μετά από τελευταία ενημέρωσή τους από τον πλοίαρχο, περί ώρα 16.05 Ελλάδος, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Μόλις ενημερώθηκε για την απόπειρα πειρατείας το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ., με εντολή του υπαρχηγού του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναυάρχου Θ.Φουστάνου ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων, που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων ενημέρωσε τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας. Το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση του πλοίου με υποτύπωση στιγμάτων (πορεία – ταχύτητα), σε συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, με έδρα στον Πειραιά.

Παράλληλα, το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας, αξιολογώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και σε διαρκή επικοινωνία με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.

This entry was posted on Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2011 at 11:10 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply