Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάνω από 215 εκατ. οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ

10 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΣε περίοδο διεθνούς ύφεσης, υπάρχει ένας τομέας που δεν γνωρίζει κρίση: οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ. Παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί, στον Παγκόσμιο Ιστό αυξάνονται διαρκώς τα ονόματα τομέα (domain names), έχοντας σήμερα ξεπεράσει τα 215 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VeriSign, 5,2 εκατομμύρια νέα ονόματα τομέα προστέθηκαν στο Ίντερνετ το δεύτερο τρίμηνο του 2011, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι καταλήξεις .com και .net κυριαρχούν στον Παγκόσμιο Ιστό, έχοντας σημειώσει αύξηση 8,3%. Σύμφωνα με την έρευνα της Verisign, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2011 υπήρχαν 110 εκατομμύρια καταγεγραμμένα domain με τις καταλήξεις .com και .net.

«Η αγορά ονομάτων τομέα εξακολουθεί να είναι υγιής, παρά τις οικονομικές διακυμάνσεις της αγοράς», σημειώνει η εταιρεία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά domain names της Κίνας είναι η πιο εύρωστη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2011, η κατάληξη .cn έγινε το όγδοο μεγαλύτερος domain name στον κόσμο, ξεπερνώντας το ευρωπαϊκό .eu.

Ένας ακόμη παράγοντας ανάπτυξης για την αγορά των ονομάτων τομέα είναι οι νέες καταλήξεις που θα είναι διαθέσιμες σε λίγα χρόνια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου (ICANN) ενέκρινε τον περασμένο Ιούνιο τη διαδικασία ονοματοδοσίας, η οποία θα διευρύνει δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων ονομάτων τομέων.

Οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ θα μπορούν να λήγουν σε οποιαδήποτε λέξη και σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ο ICANN θα δέχεται νέες αιτήσεις από τις 12 Ιανουαρίου έως της 12 Απριλίου του 2012. Ωστόσο η εισαγωγή νέων καταλήξεων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013.

This entry was posted on Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 2011 at 16:45 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply