Συνετρίβη κοντά στην πόλη Γιάροσλαβ λίγο μετά την απογείωσή του

Η αδικοχαμένη Λοκομοτίβ ΓιάροσλαβΤουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση αεροσκάφους τύπου Yak-42 κοντά στην πόλη Γιάροσλαβ στο κεντρικό τμήμα της χώρας (240 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας), κοντά στον ποταμό Βόλγα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος (επρόκειτο για πτήση τσάρτερ) που μετέφερε συνολικά 45 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, αφού προηγουμένως διήνυσε μία απόσταση 500 μέτρων.

Η αδικοχαμένη Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ

Στο αεροσκάφος επέβαιναν τα μέλη της τοπικής ομάδας χόκεϊ επί πάγου Λοκομοτίβ (έχει κατακτήσει τρεις φορές το εθνικό πρωτάθλημα), συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων νεαρών παικτών της β’ ομάδας. Η πτήση είχε κατεύθυνση προς το Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου η ομάδα επρόκειτο να παίξει εναντίον της τοπικής Ντιναμό, στο εναρκτήριο ματς της φετινής σεζόν για το KHL (Ηπειρωτική Λίγκα).

Η αδικοχαμένη Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δύο επιζώντες, οι οποίοι όμως είναι βαριά τραυματίες. Πρόκειται για τον επιθετικό της Λοκομοτίβ Αλεξάντρ Γκαλίμοφ και έναν από τους μηχανικούς του αεροσκάφους.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε η Ελενα Σμίρνιχ, εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας: «Τριάντα επτά άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος και οι 36 πληροφορούμαστε ότι είναι νεκροί, περιλαμβανομένων των τεσσάρων μελών του πληρώματος. Ενας άνθρωπος τραυματίστηκε».

Η αδικοχαμένη Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ

Ο υπεύθυνος Τύπου της Λοκομοτίβ Βλαντίμιρ Μαλκόφ δήλωσε: «Στην αρχή δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, αλλά τώρα δεν υπάρχουν ελπίδες, η ομάδα χάθηκε. Ταξίδευαν όλοι, ακόμη και τέσσερις νεαροί από την ομάδα νέων».

Στο σημείο της συντριβής, έπειτα από εντολή του ρώσου Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, έσπευσε ο Υπουργός Μεταφορών Ιγκόρ Λεβίτιν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.