Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Κλειστά» επαγγέλματα: Διορία ως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει το ΥΠΟΙΚ

7 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει διορία το υπουργείο Οικονομικών στα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών- Μεταφορών, Υγείας, Δικαιοσύνης, κ.λπ.), προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Το υπουργείο, επισημαίνει ότι πρέπει να καταγραφεί εξ αρχής κάθε περιορισμός που ζητείται, και παράλληλα να αιτιολογηθεί η διατήρηση του φραγμού, η οποία θα είναι αποδεκτή μόνο για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη- η οποία εκτός από τα άλλα υπουργεία εστάλη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού-, τα αιτήματα των υπουργείων θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, όμως, θα αποσταλούν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κρίνει εάν η διατήρηση κάποιων φραγμών σε ορισμένα επαγγέλματα είναι επιβεβλημένη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες, ότι ανοίγει άμεσα το σύνολο των «κλειστών επαγγελμάτων», χωρίς χρονικές παρατάσεις στους περιορισμούς και μεταβατικά στάδια.

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2011 at 20:22 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply