Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τούρκοι υπουργοί αλωνίζουν στα Βαλκάνια

31 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στη Βοσνία ο Νταβούτογλου, στη Δυτική Θράκη ο Μπαμπατζάν

Περίεργες κινήσεις παρατηρούνται από τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης στο Μπαϊράμι των Μουσουλμάνων, καθώς τούρκοι υπουργοί έχουν πάρει τους δρόμους των Βαλκανίων σε μια προσπάθεια να δείξουν πως η Άγκυρα θέλει να παίξει το ρόλο του ηγέτη των Μουσουλμάνων της περιοχής.
Από τη μία όπως γράψαμε στο onAlert, επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν στη Δυτική Θράκη, από την άλλη η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Ο Νταβούτογλου, έφτασε χθες στη Βοσνία και μαζί με τους Μουσουλμάνους προσευχήθηκε για το Μπαϊράμι.
Τις προθέσεις της Άγκυρας δείχνουν οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού προς τους Βόσνιους που βρέθηκαν στο τζαμί όπου τελέσθηκε η προσευχή που μίλησε για «αδέλφια στα Βαλκάνια».
« Ο Θεός μας αξίωσε να γιορτάσουμε αυτό το Μπαϊράμι. Εύχομαι ο Θεός να βοηθά πάντα την Τουρκία, τα αδέλφια μας στην Τουρκία, στη Βοσνία, σε όλα τα αδέλφια μας στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο του Ισλάμ. Σύμφωνα με την παράδοση μας το Μπαϊράμι το γιορτάζουμε στον τόπο μας, μαζί με την οικογένεια μας Κι εγώ γιορτάζω το Μπαίράμι, μαζί με την οικογένεια μου, στο Σαράγεβο που το θεωρώ σαν το σπίτι μου. Η Βοσνία είναι τόπος μας, Οι Βόσνιοι οικογένεια μας.» δήλωσε ο Νταβούτογλου.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

This entry was posted on Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2011 at 17:08 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply